Η Επιτροπή απονέμει το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας

Την Πέμπτη, η Κομισιόν απένειμε το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς  σε 12 ιστορικούς χώρους που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ...


Την Πέμπτη, η Κομισιόν απένειμε το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε 12 ιστορικούς χώρους που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας. 

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ψυχή της Ευρώπης. Αυτοί οι συναρπαστικοί ιστορικοί χώροι ενσαρκώνουν την πλούσια ιστορία μας και αποτελούν τη γεωγραφική έκφραση της ταυτότητάς μας. Οι χώροι που έχουν τιμηθεί με το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στον κόσμο. Είναι καθήκον μας να τους διαφυλάξουμε με κάθε κόστος.»

Το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς απονέμεται σεκτίρια, έγγραφα, μουσεία, αρχεία, μνημεία ή εκδηλώσεις που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της σημερινής Ευρώπης. Στόχος του Σήματος είναι οι πολίτες, και ιδίως οι νέοι, να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα την κοινή και ποικιλόμορφη κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων απ’ όλη την ΕΕ επέλεξε τους χώρους μεταξύ 21 υποψηφιοτήτων που προεπιλέχθηκαν από τα συμμετέχοντα κράτη μέλη. Με τη σημερινή απόφαση, ο συνολικός αριθμός των χώρων που έχουν λάβει το σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς ανέρχεται σε 60. 

Related

What's hot? 5274725326746686206

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item