Επίσκεψη της Roberta Metsola σε Κίεβο και Πολωνία για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola μετέβη την Παρασκευή στο Κίεβο για να μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας από τ...


Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola μετέβη την Παρασκευή στο Κίεβο για να μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ουκρανικό λαό και να καταδικάσει την αδικαιολόγητη ρωσική επίθεση. 

Το Σάββατο επισκέφθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, το σχολείο Otwock στην Βαρσοβία, το οποίο φιλοξενεί Ουκρανούς που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος μετέβη στο Κίεβο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουκρανίας («Verkhovna Rada»), Ruslan Stefanchuk

«Είμαι εδώ για να σας δηλώσω ότι είμαστε μαζί σας, σε εύκολους αλλά και σε δύσκολους καιρούς. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ», δήλωσε η κ. Metsola κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας. 

Στο διάστημα της παραμονής της στο Κίεβο, η Roberta Metsola συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Ruslan Stefanchuk, καθώς και με εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Verkhovna Rada. 

Στην Πολωνία, η Πρόεδρος του ΕΚ, συνοδεία του πρωθυπουργού της Πολωνίας, συναντήθηκε με ουκρανικές οικογένειες που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο και φιλοξενούνται στο σχολείο Otwock στην περιοχή της Βαρσοβίας. 

Μάλιστα, η πρόεδρος Metsola δήλωσε σχετικά: «Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που καταβάλλει η Πολωνία, οι κοινότητες και οι πολίτες της. Προσφέρατε σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας, ασφάλεια και προστασία. Είναι συγκινητικό - είναι ό,τι καλύτερο διακρίνει την Ευρώπη.» «Ωστόσο, η Πολωνία φέρει το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών του πολέμου, εκτός Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η Πολωνία, καθώς και άλλες χώρες που υποδέχονται και φιλοξενούν όσους προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, χρειάζονται περισσότερη στήριξη», επισήμανε.

Related

What's hot? 6780840922756130143

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item