Πολιτική συνοχής της ΕΕ: Πάνω από 66 εκατ. ευρώ για τη διασυνοριακή συνεργασία με την Ουκρανία

Πάνω από 66 εκατ. ευρώ για τη διασυνοριακή συνεργασία με την Ουκρανία θα διατεθούν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διασυνοριακής συνεργα...


Πάνω από 66 εκατ. ευρώ για τη διασυνοριακή συνεργασία με την Ουκρανία θα διατεθούν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή, του προγράμματος Interreg NEXT Ουγγαρία-Σλοβακία-Ρουμανία-Ουκρανία. Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2021-2027. Μέσω αυτού του προγράμματος της πολιτικής συνοχής, τρία κράτη μέλη (η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Ρουμανία) και η Ουκρανία θα συνεργαστούν για την ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας τους. Το πρόγραμμα θα στηρίξει επίσης βιώσιμες λύσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την πρόληψη του κινδύνου καταστροφών. Οι συμμετέχουσες χώρες θα συνεργαστούν επίσης για την προστασία της φύσης, την προώθηση πράσινων υποδομών και την ενίσχυση του βιώσιμου τουρισμού. 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην ευρύτερη στήριξη και στην αταλάντευτη αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία. Στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, το Interreg θα βοηθήσει την Ουκρανία και τα όμορα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν κοινές ευκαιρίες. Η Ουκρανία είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και η στήριξη αυτή αποτελεί άλλη μια απτή ένδειξη της συνεργασίας για μια κοινή πορεία προς τα εμπρός.» 

Το πρόγραμμα θα συμβάλει επίσης στην ευθυγράμμιση των προτύπων των κρατών μελών της ΕΕ και της Ουκρανίας με στόχο την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Διάφορα έργα θα προωθήσουν τη νομική και διοικητική συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων στις παραμεθόριες περιοχές, προωθώντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ των πολιτών, της κοινωνίας των πολιτών και των θεσμικών οργάνων. Για την περίοδο 2021-2027, έχουν διατεθεί για τα προγράμματα συνεργασίας Interreg NEXT κονδύλια ύψους 1,1 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), τον Μηχανισμό Γειτονίας, Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας (ΜΓΑΔΣ) και τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας(ΜΠΒ). 

Για την περίοδο 2021-2027, θα χορηγηθούν σχεδόν 600 εκατ. ευρώ σε πέντε προγράμματα Interreg, για τη στήριξη δραστηριοτήτων διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και της Ουκρανίας

Related

What's hot? 8824108589031821067

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item