Κεφαλογιάννης προς Κομισιόν: "Ωμή απειλή πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών"

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας για τ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας για την ευθεία και ωμή απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου για το ενδεχόμενο η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Κάτι το οποίο υπενθυμίζεται ότι αποτελεί μονομερές και αναφαίρετο δικαίωμά της σύμφωνα με το Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναλυτικά η ερώτηση: 

"Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επί λέξει: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, ούτε 12, ούτε καν 1 μίλι. Η απόφαση που έλαβε το Κοινοβούλιό μας το 1995 για το θέμα αυτό είναι σαφής και εξακολουθεί να ισχύει. Προειδοποιούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά: Μην επιδιώκετε ψευτοηρωισμούς στηριζόμενοι σε εκείνους που προσπαθείτε να έχετε πίσω σας. Μην ξεκινήσετε μια περιπέτεια. Δεν θα έχει καλό τέλος για σας».

Ο υπουργός Εξωτερικών μίας υπό ένταξη χώρας της Τουρκίας με τις δηλώσεις του απειλεί ανοικτά με πόλεμο την Ελλάδα, παραβιάζοντας έτσι τον καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Άρθρο 2, παράγραφος 4) για ένα μονομερές και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, την επέκταση των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ που αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο καθώς έχει κυρωθεί από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την ίδια την ΕΕ. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Πως κρίνετε και τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε στην ωμή απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών που παραβιάζουν ευθέως τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας;"

Related

What's hot? 8747060042165256175

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item