Στέλιος Κυμπουρόπουλος: "Η Ευρώπη είναι ο πραγματικός ηγέτης της πράσινης μετάβασης"

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος , στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρενέβη στη συζήτηση για τη Διάσκεψη τ...


Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρενέβη στη συζήτηση για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2023 η οποία θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων με την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, τόνισε ότι "η Ευρώπη είναι ο πραγματικός ηγέτης της πράσινης μετάβασης και πρέπει να είμαστε περήφανοι! Αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία της πράσινης μετάβασης με τις εκάστοτε κοινωνικοοικονομικές συνθήκες καθώς μπορεί να προκαλέσουμε αποβιομηχανοποίηση κι ενεργειακή φτώχεια σ’ εμάς τους ίδιους. Γιατί δυστυχώς, παγκοσμίως, πολλές χώρες δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους που εμείς εφαρμόζουμε.» 

Έμφαση επίσης, στο λόγο του ευρωβουλευτή δόθηκε στις σχετικές ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυμπουρόπουλος στην παρέμβασή του είπε ότι "η Ελλάδα επενδύει συνεχώς και σταθερά στις ΑΠΕ, σε νέες μορφές καυσίμων και στην διασύνδεση με τα κράτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναβαθμίζοντας τη θέση της σ’ έναν ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης."

Επιπλέον τόνισε ότι με συμμετοχή του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας μας στη προαναφερόμενη Διάσκεψη, αναδεικνύεται τόσο η στρατηγική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και τα βήματα που θα ακολουθήσει η Ελλάδα για να επιτύχει την ενεργειακή μετάβαση. 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση του κ. Κυμπουρόπουλου:

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κλιματική αλλαγή πλέον είναι παρελθόν! Έχουμε μπει στην κλιματική κρίση και δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε ζήσει αρκετά ακραία φαινόμενα με φωτιές και με βροχοπτώσεις, όπως ο Ιανός και ο Daniel. Το Ευρωκοινοβούλιο ακόμη πάντα ζητά να γίνουν περισσότερα βήματα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να είναι σταθερά. 

Πρέπει να υπάρχει ισορροπία της πράσινης μετάβασης με την ευρωπαϊκή οικονομία και τις εκάστοτε κοινωνικοοικονομικές συνθήκες καθώς μπορεί να προκαλέσουμε αποβιομηχανοποίηση και ενεργειακή φτώχεια σε εμάς τους ίδιους, γιατί δυστυχώς δεν τηρούν όλες οι χώρες στην παγκόσμια αγορά τους περιβαντολλογικούς όρους που εφαρμόζουμε εμείς. Γι’ αυτό σας καλώ να υπερψηφίσετε μαζί με το ΕΛΚ τις τροπολογίες που καταθέσαμε, οι οποίες αναδεικνύουν την ισορροπία πράσινης μετάβασης και οικονομίας. Η Ευρώπη είναι ο πραγματικός ηγέτης της πράσινης μετάβασης και πρέπει να είμαστε περήφανοι! 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία να υπάρξει ένας παγκόσμιος συντονισμός να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. 

Η πολιτική είναι πράξεις και πρέπει να αναδείξουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε ολοκληρώσει, αλλά και συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη αποστολή μας καθώς θα υπάρχει ελληνική παρουσία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα αναδείξει τόσο τη στρατηγική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και τα βήματα της Ελλάδας στους άξονες της ενεργειακής μετάβασης. Η Ελλάδα επενδύει συνεχώς και σταθερά στις ΑΠΕ, σε νέες μορφές καυσίμων και στην διασύνδεση με τα κράτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναβαθμίζοντας τη θέση της σε έναν ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης."

Related

What's hot? 3820488760959615566

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item