Πέτρος Κόκκαλης: "Ας μην παίζουμε με την ευρωπαϊκή δημοκρατία"

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στην Κομισιόν, στη βάση δημοσιευμάτων που αναφέρουν κυβερνητικό σχεδιασμό για αλλαγ...


Γραπτή ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στην Κομισιόν, στη βάση δημοσιευμάτων που αναφέρουν κυβερνητικό σχεδιασμό για αλλαγές στον εκλογικό νόμο των ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή ερωτάται για το χρόνο που αυτές οι δυνητικές αλλαγές θα κατατεθούν, την στόχευση τους σε ό,τι αφορά την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών και τέλος για το αν συνάδει με την ευρωπαϊκή αρχή της αναλογικότητας στην εκπροσώπηση το σπάσιμο της χώρας σε πολλές περιφέρειες. 

Ακολουθεί η γραπτή ερώτηση αναλυτικά:

"Με βάση δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου η κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές και να ορίσει 5 ή 6 εκλογικές περιφέρειες αντί για μια που ίσχυε ως τώρα. Με δεδομένες τις εκθέσεις για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης. 

Ερωτάται η Επιτροπή

- Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος χρόνος, ενόψει ευρωπαϊκών εκλογών, ώστε να γίνονται τέτοιου είδους αλλαγές που ενδεχομένως επηρεάζουν τις συνήθειες των ψηφοφόρων;

- Ο ορισμός των περισσοτέρων εκλογικών περιφερειών σε μια χώρα συνάδει με την αρχή της αναλογικότητας που πρέπει να ισχύει για τις ευρωπαϊκές εκλογές;"

Related

What's hot? 6097426539244172093

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item