Α.Μ. Ασημακοπούλου: "Μαζί θα αναδείξουμε το Ζαγόρι, ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO"

Επίσκεψη σε χωριά της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα μοναδικής ομορφιάς χωριά του Ζαγορίου πραγματοποίησε η Ευρωβουλευτής και Eκπρόσωπος Tύπου...


Επίσκεψη σε χωριά της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα μοναδικής ομορφιάς χωριά του Ζαγορίου πραγματοποίησε η Ευρωβουλευτής και Eκπρόσωπος Tύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ήπειρο. 

Η ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Ζαγόρι, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Σουκουβέλο, τον Αντιδήμαρχο, κ. Γκρουΐδη, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Μπαμπασίκα, τους οποίους και συνεχάρη για την επανεκλογή τους στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά τη συνάντησή τους, η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην κατηγορία των πολιτιστικών τοπίων, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό νεότερο πολιτιστικό αγαθό, ένας ζωντανός τόπος, εντάσσεται στον Κατάλογο. 

Μάλιστα δήλωσε σχετικά: "Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Ελλάδα και την Ήπειρο. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον τόπο μας και όπως συζητήσαμε και με τη Δημοτική Αρχή, θα συνεργαστούμε στενά, προκειμένου να αναδείξουμε το Ζαγορι και την ομορφιά της Ηπείρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλη την Ευρώπη."

Related

What's hot? 3045953422978428474

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item